Wellness online - din guideline til wellness på nettet
  Wellness online  
  Privathospital  

Brystoperation

Brystoperation
Der findes en del forskellige brystoperationer, både kosmetiske og helbredsmæssige. Begge former for operationer er ret udbredte. Den brystoperation man hyppigst får pga. sit helbred, er at få fjernet sit bryster eller bryster. Denne får man, hvis der er blevet konstateret kræft, som der desværre gøres i større grad i dag. Dog er man blevet rigtig god til at opdage og behandle denne forfærdelige sygdom, og derfor er dødeligheden ved brystkræft også meget lavt, da sygdommen tit bliver taget i opløbet. Efter et sådan forløb vælger en del kvinder at få en brystrekonstruktion, især unge kvinder, så de kommer til at føle sig kvindelige igen. Dette er en lang proces, men kan også give rigtig meget livskvalitet tilbage.

Der er også en anden brystoperation som ligger højt indenfor det helbredsmæssige. Dette er brystreducering. For nogle kvinder bliver store bryster et problem, da det oplever rygsmerter og rygskader. Ved en reducering af barmen vil belastningen på ryggen blive betydeligt mindre, og derved øges livskvaliteten.

Der er selvfølgelig også dem, der går den anden vej og får en brystforstørrende operation. Denne slags operationer ser man ofte i dagens Danmark. Der findes flere forskellige brystforstørrende operationer, og hvilken man ender ud med, bestemmer man sammen med kirurgen. Man skal dog overveje om risiciene ved en kosmetisk operation opvejer ens ønske om større bryster eller brystløft, og man skal kun have en sådan operation for sin egen skyld, ellers kan det være man bliver ked af resultatet i længden.